توليد روزانه 5300 تن پسماند در 6 ماه اول 98 | قانون جامع پسماند پس از 14 سال درست اجرا نمي‌شود



 






  • توليد روزانه 5300 تن پسماند در 6 ماه اول 98 | قانون جامع پسماند پس از 14 سال درست اجرا نمي‌شود

    به گزارش همشهري آنلاين به نقل از شهرنوشت، شينا انصاري مديرکل محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در همايش «رويداد بين‌المللي کليماتون» که با موضوع کاهش توليد پسماند در ستاد توان‌افزايي و حمايت از سازمان‌هاي مردم‌نهاد تهران برگزار شد، گفت: «رويداد کليماتون» بعد از توافق پاريس، هر سال برگزار مي‌شود و امسال شهرداري تهران به صورت مستقل اين رويداد و نشست را با تمرکز بر موضوع کاهش توليد پسماند برگزار مي‌کند. محوريت رويداد کليماتون مقابله با تغييرات اقليمي است و يکي از مولفه‌ها در اين زمينه بحث توليد و مراکز دفن پسماند است.


    وي افزود: از آنجا که پسماند باعث توليد گاز متان مي‌شود و اين گاز از عوامل مخربي است که نقش موثري در گرمايش زمين دارد، مسئله پسماند و مديريت آن از اهميت زيادي در محيط زيست برخوردار است.


    انصاري با تاکيد بر اينکه محور رويداد امسال تلاش براي کاهش توليد پسماند است، اظهار داشت: ما روزانه حدود 8 هزار تن پسماند به آرادکوه مي‌فرستيم، بنابراين هر اقدامي که توليد پسماند را کاهش دهد و در جهت بازيافت و مباحث اقتصادي مربوط به آن و جلب مشارکت مردمي باشد، کمک مي‌کند که ما به پسماند نگاه ديگري داشته باشيم.


    وي ادامه داد: بر اساس آخرين آمار در 6 ماهه اول سال 98، روزانه بالغ بر 5 هزار و 300 تن پسماند توليد شده است، 68 تن پسماند بيمارستاني و 38 هزار تن خاک و نخاله‌هاي ساختماني که قطعا اين توليد بي‌رويه پسماند، آب و خاک و حتي هوا را آلوده مي‌کند.


    مديرکل محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران عنوان کرد: از سال 83 قانوع جامعي به نام قانون جامع مديريت پسماند داريم که اين قانون مباحث کليدي از جمله تفکيک وظايف دستگاه‌هاي مختلف در زمينه پسماند را مشخص کرده است. آيين‌نامه اجرايي قانون هم در سال 84 ابلاغ شده و بعد از آن آيين‌نامه‌هايي هم توسط دولت در زمينه پسماند تصويب شد، اما به دلايل عديده اين قوانين به نحو مطلوبي اجرايي نمي‌شود. شايد يکي از دلايل آن، اين است که دستگاه‌هاي ذي‌ربط آگاهي لازم را ندارند. البته فقدان ضمانت اجرا نيز سبب شده که با وجود گذشت 14 سال هنوز در اجراي اين قانون با مشکلاتي مواجه باشيم.


    وي در ادامه با اشاره به برخي قوانين مربوط به پسماند يادآور شد: قوانين ما بازدارندگي لازم را ندارند و برخي نهادها خود توليدکننده پسماندهاي خطرناک هستند. ناچيز بودن مجازات‌ها و بي‌توجهي به آموزش‌ها و مشارکت‌هاي مردمي از عوامل مهم عدم توفيق در کاهش توليد پسماند است.


    انصاري ادامه داد: جلب مشارکت مردم از مهم‌ترين مواردي است که بايد به آن پرداخته شود و تا وقتي مردم مشارکت نکنند، نمي‌توان اهداف را پيش برد. همچنين نظارت دقيق و کافي و کامل بر اجراي قوانين در اين زمينه وجود ندارد.


    وي فقدان همکاري‌هاي فرابخشي در مديريت پسماند را از ديگر مشکلات اين حوزه دانست و افزود: به نظر مي‌رسد در واحدهاي صنعتي توليدکننده پسماند اطلاع کافي درباره مديريت اين پسماندها وجود ندارد. تاکيد ما بر اين است که بايد زمينه مشارکت‌هاي مردمي و بخش خصوصي در مديريت پسماند فراهم شود. اين نشست هم فتح بابي است که بتوانيم از اين ايده‌ها استفاده کنيم.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : پسماند ,توليد ,زمينه ,مديريت ,کاهش ,روزانه ,توليد پسماند ,قانون جامع ,کاهش توليد ,مديريت پسماند ,توليد روزانه ,کاهش توليد پسماند ,پايدار شهرداري تهران ,توسعه پايدار شهرداري
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود رایگان ایران جریان شناسی دکتر حسین کرامتی جهان صنعت رسانه اخبار به روز دنياي شما مجله سرگرمي Bronson بسکتبال Ben